Středa, 24. listopadu 2004

Kroutím hlavou



Dejte si velký pozor, ať na sněhu či náledí nepotkáte policejní auto – jejich vozidla mají zimní obutí pouze na hnané nápravě. Teprve tento týden dal ministr Šimonovský pokyn, aby policie urychleně dovybavila 8000 vozidel i druhým párem zimního ubutí.

Televize Nova v neděli ve zprávách zmínila, že policejní vozy mají z nedostatku financí zimní pneu pouze na předních kolech. To je dle odborníků dokonce ještě horší, než mít na všech kolech letní obutí. Vozy mohou být přetáčivé a hůře brzdí. Policejní prezidium ale podle Novy situaci nijak řešit nehodlalo.

Také zazněl návrh, aby zimní obutí bylo povinné – myslím, že v ČR to není špatný nápad. Obvyklý postup kamionů při stoupání například na Cínovec je, že pokud nějaký náklaďák zablokuje krajní pruh, tak to určitě půjde ve druhém.

Mimochodem – zimní obutí není zas taková velká investice. Za dobu, kdy jezdíte na zimních, šetříte letní, které vám tedy vydrží třeba 2  tak dlouho.

Povedená starostka

Starostka z Vrbatova Kostelce obrala obec o 220 tisíc. Podrobnosti si můžete přečíst. Nechci nikterak zlehčovat tento trestný čin, ale ve vládě a v parlamentu máme několik desítek ministrů a poslanců, kteří tento stát obírají o miliardy naprosto beztrestně.

Na dobrou noc si přečtěte třeba Pohádka o spravedlivé daňové soustavě, ale je to spíše thriller se špatným koncem!

Prochaine | 13:12 | Nezařazené | Komentáře