Úterý, 26. října 2004

Konečně kabel



PDA, které jsem si v srpnu pořídil (viz. PDA dorazilo, Axim je doma) bych rád při cestách do zahraničí používal jako navigaci do auta. Proto jsem vymýšlel jakou GPS si k PDA připojit.

Nejdříve jsem uvažoval o GPS fungujících přes Bluetooth. Je to jen krabička s baterií, která nemá ani display a přes BT vysílá informace o poloze. Dá se napájet i externě. Cenově 4 až 7 tisíc bez DPH. Bohužel by to neřešilo problém nabíjení PDA ani GPS.

Na Amazonu jsem našel kabel, kterým lze propojit moji turistickou GPS Garmin eTrex Legend s Dell Axim X3, X3i a X30 a současně nabíjet jak PDA tak GPS s cenou $60. Bohužel Amazon nezasílá nic kromě knih, CD a dalších medií do Evropy, takže jsem zboží poslal kamarádovi do USA za $7,49 a on pak mě za dalších $7,65.

  • Amazon: Garmin eTrex/eMap/Legend GPS to Dell X3 Data/Charging Ca­ble

Bohužel se to neobešlo bez potíží. Kabel jsem objednával na Amazonu 1. září. Kolem 20. zaří mi jej kamarád posílal z USA do Čech. 20. října se balíček vrátil odesílateli zpět, protože byl šptaně vyplacen. Obratem mi jej poslal znovu a dorazil včera.

Take jsem již zjistil, že společnost SupplyNet, která tento kabel vyrábí, zasílá také do Evropy. Možná by to bylo rychlejší a levnější.

Prochaine | 12:21 | Nezařazené | Komentáře